Windows 10 komt eraan

Om de paar jaar is het raak; een nieuwe Windows versie. Deze keer gaan we kennismaken met Windows 10 en de vraag is: Moet u daar iets mee? Wij vinden van wel. En; Als u in het bezit bent van een (enigszins) recente computer met Windows 7 of 8 mag u gratis upgraden. Microsoft heeft ons belooft dat het upgraden heel gemakkelijk gaat, dus de verwachten zijn hooggespannen.


 

windows10_startmenu

Goed nieuws! Het Start-menu is terug.

Maar dan moderner. Zo heeft Microsoft het Start-menu levendiger gemaakt dan zijn voorganger in Windows 7 en gebruiksvriendelijker dan die van Windows 8. Geen beeldvullende pagina waar lastig in te navigeren is maar een mooi vormgegeven pop-up-scherm met tegels en knoppen.


 

windows10_edge

De nieuwe Internet Explorer die geen Internet Explorer meer is

Ja, dat klinkt een beetje gek, maar vanaf Windows 10 heet het Microsoft Edge. Hierin zitten wat leuke vernieuwingen zoals aantekeningen maken, meteen op de website die je bekijkt en de leeslijst waarmee je op een rustig tijdstip dingen kan nalezen. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van alternatieven zoals Chrome of Firefox.


 

windows10_multitask

Handig schermen naast elkaar zetten

Vanaf Windows 10 kan je vier vensters handig rangschikken om bijvoorbeeld gegevens over te nemen in Excel of een offerte maken naar aanleiding van een mail. Dit is met name handig als je een groot beeldscherm hebt. Gelukkig zijn die niet zo duur meer. Houd onze folder in de gaten voor de aanbiedingen.